Baggrund

Toiletter – hvor svært kan det være?
En naturlig del af livet kan faktisk være svært. Et besøg på toilettet foregår bedst i ro, mental som fysisk, men begge dele kan til tider være svære at finde i et moderne skoleliv, også selvom behovet for ro kun stiger, hvis hverdagens almindelige trummerum fyldes med mere uro.

Så uanset den lange historie og sin status af kendt problematik er mange toiletter på skoler ikke indrettet optimalt til mag og behag. Og strukturer og kulturer kan enten ikke rette op på sagen – eller gør ligefrem sagen værre. Så skolernes nationale trivselsmålinger – udført fra 2015 – viser vedvarende et stort potentiale for forbedring mht. toiletforholdene.

Skoletoiletdagen er derfor en aktiv vidensopsamler eller en slags løbende projekt, hvor vi gennem bedre dialog om erfaringer og formidling af eksisterende viden kan hjælpe og inspirere elever, lærere eller pædagoger – eller kommuner og forældre – eller skoleledelser, rengøringspersonale og teknisk ansvarlige – eller leverandører og bygningsansvarlige; Eller alle på samme tid til at arbejde for, at det bliver rarere, renere og tryggere på toiletterne.

Børnene håber på bedre forhold. Vi håber, at alle andre på og udenfor skolerne hjælper til at løfte en opgave, som børnene ikke kan klare alene.

Vær med i indsatsen
Skoletoiletdagen blev oprindeligt født i en lærende konkurrence for skoleklasser, skoler eller elevråd, hvor man skulle arbejde med netop hygiejnen og forholdene omkring skoletoiletterne. Læs mere om dét her.

Hvert år siden har vi holdt bredt favnende temadage, der går bag om emnet og uddyber problematikker og løsningsmodeller – lokalt og nationalt.

Helt grundlæggende drejer det sig dog om at få sat skoletoiletterne og hygiejnen i fokus i skolerne – hvilket naturligvis er Rådets mærkesag og ønske gennem mange år. Og vi håber, at I vil være med.

Se præsentationer med cases, læringsidéer, kampagner, konsekvenser, standarder, interventioner og meget mere via dette og tidligere års programmer – ellers kontakt os gerne for mere information om skoletoiletforhold.

Her til højre kan man downloade læringsmateriale, som kan hjælpe til lokal dialog eller workshops, så man kan komme tættere på vidensdeling og måske plan for bedre fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *